Veri işleme uygulamalarında Odyolojide elde edilen "Big Data": Prensipler ve Potansiyeller
- engindani5
- 31 Mar 2022
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 27 Nis 2022
ÖZET
Minyatür düşük güçlü sensörlerin, dijital işlemenin ve küçük boyutlarda bulunan büyük miktarlardaki depolamanın her yerde bulunabilmesi ve ucuz olması, operasyonları sırasında sistemler hakkında büyük miktarda veri elde etme yeteneğini müjdeledi.
Bu şekilde oluşturulan veri kümelerinin boyutu ve karmaşıklığı, halk dilinde "büyük veri" olarak etiketlenmiştir.
“Veri madenciliği”, bu tür verilerden anlam çıkarmak, yalnızca tarihsel gözlemleri birbirine bağlayan kalıpları aramakla kalmayıp aynı zamanda gelecekteki davranışları da tahmin etmek amacıyla ortaya çıkmıştır.
Bu genel bakış makalesi, özellikle odyolojideki uygulamasına odaklanarak veri madenciliğinin sürecini, tekniklerini ve yorumunu ele almaktadır.
Modern işitme cihazları, cihazın kullanıldığı akustik ortamlar ve sonuç olarak sinyal işlemenin nasıl çalıştığı gibi verileri ses akışından ayrı olarak kaydetmek için veri kaydı teknolojisi içerir.
Odyogram gibi hastayla ilgili ayrıntılarla birleştiğinde, oluşturulan veri çeşitliliği, kendisini bir veri madenciliği yaklaşımına borçludur.
Bugüne kadar bu verilerin kullanımına ve yorumlanmasına ilişkin raporlar çoğunlukla hastanın işitme cihazı deneyimi değiştikçe günlük kullanım kalıplarındaki değişiklikleri aramak veya ses kontrolü manipülasyonunun derecesi ve yönü gibi sorularla sınırlıdır.
Bu ve beraberindeki bir sonuç belgesinde, bazı veri madenciliği tekniklerinin pratik uygulamaları, bir işitme cihazı üreticisi tarafından sağlanan gerçek dünyadaki cihaz kullanımına ilişkin büyük bir veri kümesine uygulandığı şekilde anlatılmaktadır.

Joseph C. Mellor, Michael A. Stone, ve John Keane
Trends in Hearing, Volume 22: 1–10, DOI: 10.1177/2331216518776817
Makalenin orijinaline erişmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız:
Comentários